Тема касети Информации

Тема ленти се користи да се запечати, подмачкување, и да се спречи напад на навој завртки, столпчиња, и фитинзи. Тие се најчесто познати како:

  • тефлон лента
  • тефлонски ленти
  • Тефлонски печат конец лента
  • лента водоводџија е

Тема касети се најчесто направени од политетрафлуороетилен (PTFE), високо кристален, перфлуоринирани полимер кој е попознат по својот бренд и DuPont регистриран заштитен знак-тефлон. Тефлонски ленти има исклучително низок коефициент на триење, добра хемиска отпорност, и добра отпорност на топлина. Хемиски инертност ја спречува крос-поврзување и го прави тефлонски ленти тема добар избор за апликации кои вклучуваат корозивни хемикалии, како течен кислород, или caustics како што се амониум хидроксид. Тема ленти, исто така може да бидат направени од полиетилен (PE), пластични ниска цена која се опира на вода и многу хемикалии.

спецификации

Тема ленти носат спецификации како што се:

  • густина
  • затегнувачка цврстина
  • издолжување
  • димензии
  • компатибилност супстрат

Тефлонски добавувачи конец лента опишат нивните производи или како висока густина или ниска густина. ленти со висока густина тефлонски тема обично имаат густина на .70 g / cm3 или 1,2 g / cm3. ленти со ниска густина тефлонски тема обично имаат густина на .37 g / cm3. Цврстина на истегнување е на сила е потребно да се скрши парче конец лента со повлекување на спротивните краеви. Издолжување е фракционо зголемување на должината на лентата конец поради стрес во тензија или на термичка експанзија. Важни димензии за ленти навој вклучуваат должина, ширина, и дебелина. Во однос на подлогата компатибилност, некои тефлон ленти се дизајнирани за употреба со цевки, цевки или канали направени од алуминиум, црно железо или бакар. Дополнителна Тефлонски навој печат лента се придржува до хром, бакар, стакло, пластика, или гума.

стандарди

Тефлонски ленти тема следат две основни стандарди за квалитет и се кодирани во боја за различни апликации. MIL-Т-27730A е воена спецификација САД (MIL-спец), кој одредува минимална дебелина од 3 МИЛС. AA-58092 е комерцијален стандард кој го одржува барање на дебелината на MIL-Т-27730A, но додава стандард минимум густина. Бела лента Тефлонски тема обезбедува цврста заптивки за различни навои и е погоден за повеќето водовод и системи за вода за пиење. Жолта лента Тефлонски нишка е наменета за употреба со цевки, цевки, завртки, вентили, и навој гас линии кои носат воздухот, амонијак, бутан, хлор, или водород. Пинк тефлон лента е направена од тешки, индустриски одделение тефлонски и се користи во комерцијални и индустриски апликации молк. Зелени ленти тефлон конец може да се користи во кислород предавање апликации.

21211


Време на мислењето: Септември-08-2018
WhatsApp Online Chat !